shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Tim Bierkens wint Grote Prijs Profile Kramer

De Grote Prijs Profile Kramer, die moest nog ingehaald worden, omdat hij eerder in het seizoen werd afgelast. Een mooie gelegenheid om hem te combineren met het gevreesde rondje andersom! Ondanks de weersvoorspelling een mooie opkomst van 46 renners en terwijl de donkere wolken zich al boven het parcours van DRC De Mol beginnen samen te pakken, begint de groep aan voorlaatste wedstrijd van de woensdagavondcompetitie.

Als je iedere week twee wedstrijden op het parcours rijdt, dan lijkt zo’n rondje andersom een compleet andere wedstrijd. Alles is anders en je hebt echt even een aantal rondjes nodig om hem soepel rond te rijden, dat geldt met name voor de renners die alleen maar op het parcours rijden en nergens anders.

Razendsnel wordt het parcours rechtsom afgelegd, en na een half uur koers staat er bijna 45 kilometer per uur op de teller. Tegen de verwachting in blijft het peloton in eerste instantie goed bij elkaar maar op een onverwacht moment wordt het peloton in de 12de ronde volledig uit elkaar getrokken. Voorin ontstaat een grote kopgroep van 15 renners en daarachter blijven er verschillende groepjes over, volle bak in de achtervolging! Terwijl er een tweede groep van nog eens 15 renners ontstaat, weet de kopgroep al snel meer dan een halve minuut te pakken. Cyriel Hooghwerf wint bij de Nieuwelingen en daarmee is meteen zijn eerste plek in het eindklassement verzekerd.

Na een uur koers begint het snel donkerder te worden. Het is gaan regenen en beide groepen gaan sprinten voor de overwinning én voor de punten. Veel mensen in de tweede groep weten niet zeker hoeveel mensen er in de kopgroep zitten, dus ook in die groep is het gewoon koers! Tim Bierkens wint de Grote Prijs Profile Kramer, Daan den Breejen wordt tweede en Arjan van de Minkelis bekroont zijn eerste plek in het eindklassement -die al verzekerd was- met de derde plek in deze wedstrijd.

Volgende week is de finale van de woensdagavond competitie en hoewel de eerste plekken al bekend zijn, wordt het een spannende wedstrijd voor de overige plekken in de top-10 én is er ook meteen na de wedstrijd de prijsuitreiking voor het eindklassement. Voldoende reden dus om te komen koersen!

Uitslag bij de A categorie:

1. Tim Bierkens
2. Daan Den Breejen
3. Arjan van de Minkelis

Uitslag bij de Nieuwelingen:

1. Cyriel Hooghwerff
2. Tim Verwolf
3. Luke Chow