shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Eerste DRC de Mol Woensdag competitie voltooid

De eerste wedstrijden van de woensdagavond categorie lijken nog maar zo kort geleden. Iedere keer die koude gure wind, weet je nog? Het seizoen komt op gang en dan is het in één keer 6 september, de laatste avond alweer! En wat voor avond, want de temperaturen zijn heerlijk tropisch.

Terwijl in de kleedkamer de klassementen nog even worden geraadpleegd, rijdt de reeds bekende winnaar van het eindklassement, Arjan van de Minkelis, zich alvast warm want hij zou graag deze bloedhete finale willen winnen: een mooie kers op de taart. De derde plek kan nog spannend worden en Nederlands kampioen Chris Maas heeft met slechts vier punten verschil een mooie kans om die te gaan pakken vanavond. De schrijver aast op zijn einddoel: Een top-10 plek in het eindklassement. Voor het grijpen, maar nog niet verzekerd.

Terwijl het publiek bij het clubgebouw de insecten -die met grote getale aan zijn komen vliegen en kruipen- van zich af slaan, vertrekken de 37 renners voor de laatste competitie rondjes van 2023 op het parcours van DRC De Mol. En het blijkt een boeiende wedstrijd te gaan worden, met een aantal ontsnappingspogingen die succesvol -lijken- te gaan worden. Toch wordt de groep tot in de finale bij elkaar gehouden. Drie ronden voor het eind wordt dan toch de beslissende slag geslagen. Tim Angenent en Maarten Speksnijder pakken een flinke voorsprong en het is Tim Angenent die de wedstrijd wint.

Het peloton legt de laatste ronde van de competitie in 2023 af, strijdend voor de derde plek én de punten voor het eindklassement. Nog de allerlaatste keer de richel in het asfalt langs de rivier ontwijken, volle bak de heuvel op. Snel 3x terugschakelen, terug in de beugels naar beneden en over de ribbels aan de linkerkant in het asfalt. De bocht in, langs het clubgebouw waar de toeschouwers nog steeds hun handen vol hebben aan de insecten. Ruim boven de 50 kilometer per uur onder het bruggetje door, vol in de sprint richting de meet. Iedere meter van het parcours kunnen we wel dromen.

Direct na afloop is er de prijsuitreiking in het clubgebouw. Voor enkelen nog een beetje spannend maar de podiumplekken waren na de wedstrijd van vandaag wel bekend. Arjan van de Minkelis wint bij de A-klasse en Cyriel Hoogwerff bij de nieuwelingen.

Er zijn in de woensdagavond competitie in totaal 21 wedstrijden gereden door 175 verschillende deelnemers, afkomstig van 32 verschillende clubs. Van DRC De Mol hebben er in totaal 64 renners deelgenomen aan één of meer wedstrijden. Een mooie opkomst!

Alleen voor MOL-leden zijn er volgende week nog twee wedstrijden: De record ronde op 12 september en op 14 september de Joop Brand Bokaal.

Uitslag bij de A categorie:

1. Tim Angenent
2. Maarten Speksnijder
3. Patrick Smaal

Uitslag bij de Nieuwelingen:

1. Tim Verwolf
2. Cyriel Hooghwerff
3. Luke Chow

Eindklassement bij de A categorie

1. Arjan van de Minkelis
2. Daan Den Breejen
3. Chris Maas

Eindklassement bij de Nieuwelingen

1. Cyriel Hooghwerff