shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Geslaagde Jeugddag DRC de Mol!

Baal, zaterdag 23 september 2023

Deze datum stond al even in onze agenda, zaterdag 23 september, onze Jeugddag!
Een dag speciaal georganiseerd voor de jeugdrenners van DRC de Mol en gelijk als opening/start van het cross seizoen, brachten wij met 15 jeugdrenners, een aantal trainers en overige aanhang een bezoek aan het Sven Nys Cycling Center in Baal (Belgie).

Het was best een stukje tuffen, dus vroeg uit bed, het eerste stuk nog vrij snel en gemakkelijk over de snelweg, maar iets voorbij Antwerpen moesten we de snelweg af voor een flink stuk binnendoor. De nodige dorpjes en straatjes gezien, maar op een gegeven moment waren we dan op onze bestemming; Balenbergstraatje 11 (echt een smal straatje) maar met een prachtig gebouw in het midden op een heuvel met daar omheen grasweide, bruggetjes, trappen, klimmetjes, afdalingen, een kleine pumptrack enz enz.
We verzamelden om 10.00 op de nabijgelegen parking (Vlaams voor parkeerplaats) om vervolgens rond 10.30 uur kennis te maken met de twee trainers vanuit de organisatie van het Cycling Center, Tony en Sander.

Voor we van start gingen was er nog even een fotomoment geregeld met de profs van Baloise-Trek Lions, die een stageweek hadden in de omgeving van Baal en dus ook een training hadden gepland op dezelfde dag als wij onze jeugddag (waar tevens jaarlijks een profwedstrijd wordt georganiseerd, altijd op 1 januari de X2O Trofee Baal – Grote Prijs Sven Nys), onder leiding van de naamdrager van het complex, team manager en voormalig wereldkampioen cyclocross Sven Nys, met o.a. aanwezig huidig Nederlands kampioen veldrijden Lars van der Haar en uiteraard de zoon van Sven, Thibau Nys, regerend wereldkampioen cyclocross onder de 23! Erg leuk om die gasten die dag ook aan het werk te zien, en zoals altijd bereid en welwillend om met wat fans op de foto te gaan!

Terug naar de clinic. Tony kreeg de leiding over Tristan, Stijn T, Evi, Sifra, Eva, Twan, Cas en Jim aangevuld met trainers Aart, Derrick en Kevin, en clinic trainer Sander nam de leiding over de wat meer ervaren en oudere jongens, te weten Kylian, Siebe, Brett T, Liam, Roy, Jitse en Brett W, aangevuld met trainer Nick en gelegenheids begeleiders (en tevens mtb experts) Jurgen en Michiel.

Beide groepen gingen apart van elkaar diverse oefeningen doen, onder leiding van de eerder genoemde trainers, elke keer op een andere locatie van het Cycling Center. Dit voor de duur van circa 2 uur. Te denken valt aan de pumptrack (pompen, bochtentechniek, zo min mogelijk trappen en toch snelheid houden), slalom kort en lang met (na)druk op de pedalen, snel op en af stappen van de fiets bij o.a. een trap (of in het algemeen bij een plank, zand, modder etc), klimmen, afdalen, over een plank (wip wap) rijden (balans en vooruit kijken), over een ronde boomstronk springen (fiets licht omhoog trekken), remtechnieken enzovoorts. Een hele leuke en leerzame clinic waar we goed zijn bezig gehouden.

Daarna hebben we gezamenlijk geluncht in de buitenlucht, de lunch werd verzorgd door een van onze sponsoren Nico van Pelt Catering uit Dordrecht. Heerlijk belegde broodjes, een pakje drinken en een stuk fruit! Tot half twee gingen de meeste nog even zelf de parcourtjes verkennen, want vanaf 13.30 uur hebben we gezamenlijk nog een rondleiding gehad over het terrein en het belevingscentrum waar de nodige fietsen en kampioens truitjes zijn verzameld en uitgestald van Sven Nys zelf maar ook van andere bekende cyclocrossers van toen en nu.

Na afloop van deze rondleiding was er nog voor iedereen de mogelijkheid die nog niet genoeg had gefietst om nog meer te fietsen op de verschillende lusjes. Uiteindelijk waren de meesten voor 16.00 uur wel een keer klaar met fietsen, nog even douchen/omkleden en weer lekker naar huis voor de meesten. De groep die als laatste wegreed, bezocht nog een lokale frituur om wat Vlaamse frieten en snacks te nuttigen!

Iedereen die vandaag aanwezig was kreeg nog een goodiebag mee naar huis, gevuld met wat eten en drinken voor onderweg gesponsord door onze hoofdsponsor Advema (AA drink, Mars, Chocomel, snoepkettingen, pen en een sleutelhanger), aangevuld met wat extra dingen zoals twee bidons (een van Trek gekregen vanuit het Sven Nys Cycling Center, en een nieuwe bidon van DRC de Mol), een Hills badlaken, Colgate tandpasta en Sanex deoroller (gesponsord door Hills/Colgate Palmolive), de Kidsweek (gesponsord door DPG Media) en nog een kruidkoek om de verbrande calorieën weer aan te vullen (sponsor anoniem).
Ook was 23 september de aftrap van een nieuwe Grote Clubactie, dus een nieuw lotenboekje was ook inbegrepen! De kids die er vandaag niet bij konden zijn, krijgen deze de eerst volgende gelegenheid op de club (na de training) of thuis in de brievenbus!

Kortom, een zeer geslaagde Jeugddag, (financieel) mogelijk gemaakt door de jeugdleden zelf door het jaarlijks meedoen en verkopen van loten tijdens de Grote Clubactie. Uiteraard ook alle dank aan de dames van de Feestcommissie, Debby en Suzanne die deze jeugddag mede mogelijk hebben gemaakt!!

Dus ook dit najaar weer zoveel mogelijk loten verkopen, zodat we volgend jaar weer een leuke en sportieve Jeugddag kunnen organiseren!