shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Kyilian 3e miniwegwedstrijd Leiden

Mini wegwedsttrijden drc de Mol
zondag 8 september 2019
Swift @ Leiden

Catgorie 1
Fender was afgelopen zondag de jongste mol die in Leiden mocht starten in categorie 1. Hoewel de regen bij het inrijden nog met bakken uit hemel kwam (of bakjes, dat viel wel mee), klaarde het vlak voor de start op en brak de zon door. De renners werden in het zonnetje gezet, en Fender stond daarbij in de eerste rij. Na een vlotte start kwam hij in de kopgroep de eerste bocht door. Na dit wapenfeit pakte Fender al gauw de zevende positie. Bij het einde van de voorlaatste ronde veroverde hij vlak voor de finishstreep alsnog de zesde plek, maar deze moest hij uiteindelijk verruilen voor een mooie, welverdiende zevende plaats. We hebben genoten. Swift Leiden, bedankt!

Categorie 2
In categorie 2 stond Dyaro aan de start. Hij had een goede loting en mocht op de eerste rij starten. Hij kwam goed weg en als derde door de eerste bocht. In de eerste ronde ontstond er een flinke kopgroep die al snel snelheid maakte. Dyaro had moeite het tempo bij te houden en kampte zich vast aan het einde van de groep. Ondanks zijn pogingen bij te blijven zakte hij langzaam af. Samen met een andere renner werden er pogingen gedaan het gat jaar de kopgroep dicht te rijden. Dit lukte niet, Dyaro kwam als 12de over de finish.

Categorie 3
In categorie 3 stonden 4 mollen aan de start. Geen van de mollen kon op de eerste rij starten. Toch kwamen zij goed weg bij de start. Flink en Kylian wisten zich direct vooraan in de kopgroep te plaatsen. Irene pakte een plekje in het midden en Toon sloot de rij renners af. In de volgende rondes reden de mollen vrij stabiel. Flink en Kylian wisselden elkaar af in het voorste stuuk van de kopgroep. Irene moest de kopgroep op een gegeven moment los laten maar wist met een andere renner de kopgroep op kleine afstand te volgen. Toon kon zijn eigen tempo volhouden en volgde netjes zijn weg. Na het sein voor de laatste ronde werd het tempo wat opgevoerd en na de laatste bocht werd er in de kopgroep gevochten voor de eindplaatsen. Flink kwam als zesde over de streep, Kylian als derde. Even later volgde Irene met een 10de plaats en ook Toon kwam met voldoening over de streep.
Een mooie rit gereden door deze mollen.

Categorie 4,5 en 6
Helaas vandaag geen drc de Mol deelnemers in deze categorieën gestart.