shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

De Mol / Delta / Ahoy Veldrit competitie informatie

Algemeen Reglement

Reglement
Een Licentie of  Startlicentie is verplicht en dient ook te worden getoond.

Indien je de licentie niet bij je hebt en je komt ook niet voor in de database van de KNWU zoals deze in ons bezit is dan kan je helaas niet starten.

Noot; in verband met het opgebouwde bestand in het startprogramma graag ook bij de wedstrijden in het nieuwe kalender jaar ook je licentie van het oude jaar meenemen. Dit om vlotte inschrijving door inscannen mogelijk te maken.

Starttijden

Klasse Jeugd
Categorieën 5 t/m 7 start om 11.00 uur
Categorieën 1 t/m 4 start om 11.01 uur

Het aantal te rijden rondes is afhankelijk van de grootte van het uitgezette parcours en zal voor de start kenbaar worden gemaakt. De uitslagen van de jeugd worden in 3 klassen verdeeld, Cat. 1 en 2, Cat. 3 en 4 en Cat. 5, 6 en 7.

Klasse B
Start 12.00 uur 40 minuten
Alle renners van 40 jaar en ouder + Nieuwelingen + Jeugd renners van 14 jaar (2008) die per 1 oktober Nieuweling worden.

Klasse G (ID-renners)
Start 12.01 uur 40 minuten

Klasse A
Start 13.00 uur, 50 minuten.

Alle renners vanaf 17 jaar (Junioren) tot en met 39 jaar + Nieuwelingen (2006) die per 1 oktober Junior worden.

Klasse D (Vrouwen)
Start 13.01 uur, 35 minuten

Alle Vrouwen, Junior Vrouwen en Nieuweling Vrouwen + Jeugd Meisjes van 14 jaar (2008) die per 1 oktober Nieuweling Vrouw worden.

De leeftijd op 16 oktober is bepalend voor de hele competitie en overstappen naar een andere klasse is niet toegestaan.

Plaatsing KNWU

De wedstrijden zullen vermeld gaan worden op de site van de KNWU.

Dus een open inschrijving. Hierbij hebben de leden van DRC De Mol, PRC Delta en RWC Ahoy voorrang op andere renners.

Inrijden
De jeugd mag vanaf circa 10.30 uur inrijden op het parcours als het parcours door de uitzetters is vrijgegeven.

Alle overige renners mogen na de jeugd inrijden op het grotere parcours.

Tijdens de wedstrijd van de B-Klasse en de G-klasse mag er door de A-Klasse en de Vrouwen worden ingereden mits de overige renners niet worden gehinderd.

Dit betekend dat er niet mag worden ingehaald ook al lijkt het geen gevaar op te leveren voor de andere renners.

Voor de inrijders anders dan de jeugd geldt dat er geen rugnummer gedragen mogen worden om de jury niet in de war te brengen.

Puntentelling
Om in het klassement mee te dingen dient er de helft van het totaal aantal wedstrijden + 1 (in dit geval dus helft van 12 wedstrijden dus 6+1=7) te worden gereden. Iedereen die dat niet haalt telt niet mee voor het eindklassement.

Er was in het verleden wat kritiek op de puntentelling omdat iedereen die van start ging hetzelfde aantal punten kreeg, of je de koers nu uitgereden had of niet (voor de top 15 zijn extra punten)

Om de competitie wat spannender te maken zal iedereen die start 3 punten krijgen. Een ieder die reglementair over de finish komt krijgt 2 bonuspunten.

Verder wordt de puntentelling aangepast naar het aantal startende deelnemers per categorie. Dit wordt het aantal deelnemers +5 met een maximum van 20.

Voorbeeld:
In de jeugdklasse 5 t/m 7 starten 7 deelnemers. De winnaar krijgt dan dus 7+5 = 12 punten.

In de A-klasse starten 25 deelnemers de winnaar krijgt dan dus 20 punten (het maximale dat je kan behalen).

Bij meer dan 15 startende deelnemers per categorie dan is de puntentelling van de top15 dus als volgt: (De puntentelling is bij alle klasse’s hetzelfde) 1e plek 20, 2e plek 19 enz. tot 15e plek 6. Afstappers krijgen ook 3 punten alleen dan wanneer ze zich hebben afgemeld bij de jury anders 0 punten.

Eindklassering
Indien er in de eindklassering 2 of meer renners een gelijk aantal punten hebben dan wordt de rangschikking bepaald door de renner die dan het minste aantal wedstrijden heeft gereden om aan dit puntenaantal te komen.

Mocht dit geen uitsluitsel geven dan bepaald de eindrangschikking van de laatste rit de plaats in de eindklassering.

Prijsuitreiking
Om misverstanden en teleurstellingen te voorkomen spreken we met elkaar af dat de prijsuitreiking zo snel mogelijk na de verreden categorie zal plaatsvinden

Inschrijven
Niet leden van DRC de Mol, PRC Delta en RWC Ahoy zijn ook welkom maar betalen 5 euro per wedstrijd. Het is de verenigingen vrij om voor de ritten op hun eigen parcours afspraken te maken met andere geïnteresseerden. Indien bij de andere vereniging wordt gereden zijn deze afspraken niet van toepassing.

Ook ATB/MTB rijders zijn welkom.

Iedereen rijdt volgens het KNWU reglement. voor wat betreft verzetten enz. enz.

De uitslagen en standen worden bijgehouden door Adri Kruithof en worden geplaatst op www.drcdemol.nl, www.prcdelta.nl en www.rwcahoy.nl