shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Geslaagde rentree van Lucinda Brand in wereldbeker.

Na een vervelende schouderblessure opgelopen bij een ongelukkige val in de Simac Ladies Tour moest Lucinda Brand de start van het veldritseizoen noodgedwongen aan haar neus voorbij laten gaan. Na een wekenlange revalidatie was onze Molrenster afgelopen zondag in de wereldbeker wedstrijd van Dendermonde gereed om haar rentree te maken. Ze deed dat met een zeer voortvarende start, door achter landgenote Inge van der Heijden als tweede het veld in te duiken. Al snel bleek dit enigszins opportunistisch en bij afwezigheid van wereldbekerleidster Fem van Empel was het voormalig Rotterdamse Ceylin del Carmen Alvorado die snel orde op zaken stelde en resoluut de leiding opeiste, om deze vervolgens nooit meer af te staan. Lucinda verstevigde vastberaden haar veroverde tweede positie en wist een aanval van Britskampioene Zoë Backstedt op haar tweede positie met verve te pareren.

Na afloop toonde Lucinda zich uiterst tevreden en hoopte zij, dat zij haar veelbelovende start een goed vervolg kon geven.

Lucinda Brand (Baloise Trek Lions) / World cup / Hulst / Nederland

Fotocredits TFoto

 

Uitslag wereldbeker Dendermonde:

  1. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned)
  2. Lucinda Brand (Ned)
  3. Zoe Bäckstedt (GBr) – beste belofte
  4. Marion Norbert-Riberolle (Bel)
  5. Manon Bakker (Ned)
  6. Kristyna Zemanova (Tsj)
  7. Aniek van Alphen (Ned)
  8. Laura Verdonschot (Bel)
  9. Sanne Cant (Bel)
  10. Alicia Franck (Bel)