shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Geslaagd crossweekend voor Lucinda Brand

Het is Lucinda Brand gelukt om haar prima rentree van afgelopen week een vervolg te geven. In de superprestige cross van Merksplas voelde de Dordtse zich op het door hevige regenval getroffen parcours als een vis in het water. Lucinda kende een uitstekende start en legde in gezelschap van Inge van der Heijden meteen de concurrentie het vuur aan de schenen. Nadat Lucinda haar medevluchtster had afgeschut, leek zij een eerste overwinning binnen handbereik te hebben, maar door enkele stuurfoutjes van onze Molrenster, zag de in blakende vorm verkerende Ceylin del Carmen Alvorado kans om zich bij de kop te voegen en Lucinda van zich af te schudden. Uiteindelijk finishte Lucinda op 26 seconden van haar landgenote op een mooie 2e plaats voor de voor België uitkomende voormalige Française, Marion Norbert Riberolle.

Na een kleine 500 km. lange verplaatsing stond zondag de wereldbekerwedstrijd in het Franse Troyes op het programma. In tegenstelling tot Merksplas troffen de vrouwen hier geen modderbad aan, maar een tamelijk opgedroogd parcours met enkele lastige passages. Lucinda had bij de start duidelijk nog zware benen van de inspanningen van de vorige dag en kende een moeizaam begin. Bij de eerste passage passeerde onze Dordtse in 12e positie op ruime achterstand van haar leidende landgenoten Nederlandskampioene, Puck Pieterse en Ceylin del Carmen Alvorado. Lucinda liet haar kopje echter niet hangen en geheel in haar stijl begon ze aan een indrukwekkende opmars, die haar zelfs nog op het eindpodium (3e) bracht. In de strijd om de overwinning was het een ijzersterke Alvorado, die Pieterse haar wil oplegde.

Foto: © Sportfoto

Uitslag Superprestige Merksplas – Aardbeiencross 2023 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)

Uitslag UCI Wereldbeker Troyes 2023 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)