shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Wereldbekerzege voor Lucinda

Lucinda Brand heeft met een sterke solo de Wereldbekermanche in het Ierse Dublin gewonnen. Hiermee zag onze Merwerenster de stijgende lijn na haar verdienstelijke rentree van 2 weken geleden bekroond met een klinkende zege! Als één van de weinigen durfde Lucinda het afgelopen weekend een dubbel programma aan. Op zaterdag werd al een fraaie 2e plaats behaald in de X2O cross van Kortrijk achter Fem van Empel, maar voor Nederlandskampioene Puck Pieterse! 

Na een snelle verplaatsing richting de Ierse hoofdstad, stond zondag alweer de 5e manche van de wereldbeker op het programma. Lucinda voelde zich voldoende hersteld en kende een soepele start. Nadat ze de in het parcours opgenomen zandstrook goed doorkwam, nam de Baloise Trek Lion resoluut de leiding en zette haar naaste concurrenten, te weten, Zoë Backstedt, Ceylin del Carmen Alvorado en Marie Schreiber onder grote druk. Na een fietswissel van Backstedt kwam de achtervolging op de schouders van Alvorado te liggen, die zich inmiddels van Schreiber had ontdaan. Even leek Alvorado de kloof op onze Molrenster te dichten, maar de Dordtse kromde haar rug nogmaals en vergrootte de kloof met haar belaagster langzaam maar zeker. Met een voor Lucinda gebruikelijke ijzersterke laatste ronde, werd de kloof met Ceylin del Carmen Alvorado nog vergroot naar ruim een halve minuut, terwijl Backstedt en Schreiber ( resp.3e en 4e) al bijna een minuut moesten prijsgeven. Al met al een zeer succesvol weekend voor Lucinda met als resultaat een prachtige 3e positie in zowel het wereldbekerklassement, als de X2O Trofee!

 

Uitslag X2O Trofee Kortrijk – Urban Cross 2023 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)

 

Uitslag UCI Wereldbeker Dublin 2023 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)