shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand prolongeert wereldbekerzege

Lucinda Brand heeft in het Franse Flamanville de 6e manche van de wereldbeker veldrijden op haar naam geschreven. Evenals vorige week in het Ierse Dublin trof de Baloise Trek Leeuwin in Frankrijk een omloop, die haar vanwege de veelvuldige regenval op het lijf geschreven was! Hoewel de goede benen van Dublin deze keer afwezig waren, knokte Lucinda zich na een matige start terug in de wedstrijd. Vanuit een 10e positie zette de Dordtse de opmars in op jacht naar de als vanouds snel gestarte Luxemburgse kampioene Marie Schreiber en de talentvolle jonge Nederlandse Leonie Bentveld. Al snel wist onze Molrenster de aansluiting te bewerkstelligen en na een slippertje van Schreiber, nam Lucinda het heft in eigen hand. Terwijl Lucinda haar voorsprong gestaag uitbouwde, wisten Bentveld en Schreiber verrassend stand te houden op de aandringende achtervolgsters Annemarie Worst en Denise Betsema. Lucinda kon haar stevige tempo goed volhouden en soleerde zelfverzekerd naar haar 2e achtereenvolgende overwinning. Haar jonge belagers, Marie Schreiber en Leonie Bentveld stelden verrassend de overige podiumplaatsen veilig en eindigden achtereenvolgens op de 2e en 3e plaats. Met deze zege stijgt Lucinda naar de 2e plaats in het wereldbekerklassement. De volgende manche in het Italiaanse Val di Sole laat Lucinda vanwege een trainingsstage op het Spaanse Mallorca aan zich voorbij gaan, om daarna in de 8e manche op de citadel van Namen de draad weer op te pakken.

Fotocredits Yefrifotos

Uitslag UCI Wereldbeker Flamanville 2023 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)