shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Tweemaal podium voor Lucinda

Na een succesvolle trainingsstage onder de Spaanse zon, heeft Lucinda Brand haar veldritseizoen weer een succesvol vervolg gegeven. Zaterdag startte onze Molrenster op het Sport Vlaanderen domein in Herentals voor de 3e manche in de X2O Trofee. Na een voortvarende start greep Lucinda bij de eerste passage meteen belangrijke bonus seconden,  daarbij op de voet gevolgd door wereldkampioene Fem van Empel. Op de skiberg, die als scherprechter diende,  plaatste Van Empel een versnelling die alleen door Lucinda beantwoord kon worden, terwijl Annemarie Worst op geringe achterstand volgde en daarachter Denise Betsema, Manon Bakker en Anna Kay op grotere achterstand werden gereden. Er ontstond een spannende strijd tussen Lucinda en de wereldkampioene, die telkens probeerde onze Merwerenster af te schudden, maar die iedere keer de taaie Baloise Trek Leeuwin weer aan haar zijde zag terugkeren. Uiteindelijk moest Lucinda na een zinderende sprint het hoofd buigen en genoegen nemen met de 2e plaats. De derde podiumplaats ging naar haar landgenote Annemarie Worst.

Zondag stond de wereldbekerwedstrijd op de Citadel van Namen op het programma. Als viermalig winnares was Lucinda met ambitie naar Namen afgereisd. Door een matige start moest Lucinda vanuit de middenmoot trachten de voorhoede te achterhalen. Toen dit eenmaal gelukt was, bleek klassementleidster Ceylin del Carmen Alvorado al een flinke kloof te hebben geslagen op de rest van het rennersveld. Lucinda duelleerde met Nederlandskampioene Puck Pieterse om de 2e plaats en hoewel het duo in eerste instantie enkele seconden van de achterstand op de koploopster kon afsnoepen, vergrootte Alvorado later opnieuw haar voorsprong en soleerde naar een welverdiende overwinning. Het duel om de 2e plaats tussen Lucinda en Puck Pieterse werd in de laatste bocht in het voordeel van de Nederlandskampioene beslist, waardoor Lucinda enigszins teleurgesteld genoegen moest nemen met de 3e podiumplaats.

Uitslag X2O Trofee Herentals 2023 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)

Uitslag UCI Wereldbeker Namur 2023 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)