shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Opnieuw podiumplaats Lucinda in wereldbeker

Nadat de moddercross op 2e kerstdag in Gavere een 4e plaats opleverde, heeft Lucinda in de laatste veldrit van 2023 de weg naar het podium teruggevonden. In de wereldbekerveldrit in Hulst veroverde ze een zwaar bevochten 3e plaats! Lucinda had een hoopgevende start achter Marie Schreiber en Puck Pieterse. Laatstgenoemde Nederlandskampioene sloeg echter al snel een kloofje, waarna zich in de derde ronde een ijzersterk achtervolgingstrio vormde met onze Dordtse, klassementsleidster Ceylin del Carmen Alvorado en wereldkampioene Fem van Empel. Toen Van Empel in een steile afdaling een schuiver maakte, was het aan het duo Brand-Alvorado om de jacht op Puck Pieterse in te zetten! Het duo bleef enige tijd op dezelfde achterstand steken, maar door eendrachtig samen te werken en door enkele slordigheden van Pieterse, kwam de Nederlandskampioene toch weer binnen handbereik! Een adembenemende finale diende zich aan, waarbij Alvarado zowaar de aansluiting nog wist te bewerkstelligen. Pieterse wist echter de laatste balkenpassage in haar voordeel te beslissen en reed zo naar haar tweede wereldbekeroverwinning! Ondertussen had Lucinda de hete adem van wereldkampioene Fem van Empel in haar nek gekregen! Onze Molrenster wist echter in een bloedstollend duel moegestreden haar podiumplaats ten koste van Van Empel veilig te stellen!

@BelgaImage

Uitslag UCI Wereldbeker Gavere 2023 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)

Uitslag UCI Wereldbeker Hulst 2023 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)