shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda opent 2024 met een 2e plaats

Het zijn drukke dagen voor de veldrijders! Na de drukbezochte vestingcross van Hulst stond op nieuwjaarsdag de GP Sven Nys op het programma. De vierde manche van de X2O Badkamers Trofee werd verreden op een door de veelvuldige regenval loodzwaar parcours. Lucinda had een prima start en scheidde zich in de eerste omloop meteen af in gezelschap van wereldkampioene Fem van Empel. Het overige rennersveld werd van meet af aan op een onoverbrugbare achterstand gezet, zodat de strijd om de overwinning ging tussen Lucinda en de wereldkampioene van Team Visma- Lease a Bike. Onze Baloise Trek Leeuwin legde haar opponente met name in de glibberige afdalingen het vuur aan de schenen. Hoewel de Brabantse meerdere malen in de problemen kwam, wist zij op de loodzware hellingen telkens weer de plooien glad te strijken. In de alles beslissende laatste omloop maakte Lucinda in haar gretigheid enkele slordige foutjes, waarvan Van Empel dankbaar gebruik maakte en de overwinning voor zich opeiste. De strijd om de derde plaats werd verrassend gewonnen door de piepjonge Canadese Ava Holmgren, die de komende twee jaar ploeggenote is van Lucinda in het wegteam van Lidl-Trek. In het klassement van de X2O Badkamers Trofee passeerde Lucinda de Texelse Denise Betsema en steeg naar de tweede plaats achter leidster Fem van Empel.

Uitslag X2O Trofee Baal – GP Sven Nys 2024 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)