shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda sprint naar 2e plaats in Koksijde

Lucinda Brand heeft donderdag in de Vlaamse Duinencross van Koksijde een zwaar bevochten 2e plaats in de wacht gesleept. De veldrit aan de Vlaamse kust, meetellend voor de X2O Badkamers Trofee, werd vanuit de start gedomineerd door wereldkampioene Fem van Empel. In tegenstelling tot de manche op nieuwjaarsdag (GP Sven Nys) liet de renster van Visma Lease a Bike er geen twijfel over bestaan, wie het meest aanspraak maakte op de overwinning. Al bij de eerste passage soleerde de wereldkampioene met een voorsprong van 20 seconden op Lucinda, die op haar beurt afstand had genomen van het duo Ceylin del Carmen Alvorado en Laura Verdonschot die onderling om de derde podiumplaats streden. Van Empel bouwde haar voorsprong naar het einde van de wedstrijd verder uit, maar Lucinda werd in de laatste bocht nog bijgehaald door de op drift geraakte Alvarado, waardoor onze Molrenster in een adembenemende eindsprint haar tweede plaats moest veiligstellen. Dit lukte ternauwernood, waarmee Lucinda haar tweede positie in de algemene rangschikking aanzienlijk verstevigde.

In de door Ward Huybs (Baloise Trek)gewonnen veldrit bij de mannen beloften legde Molrenner Lucas Janssen beslag op een knappe 8e plaats.

Uitslag X2O Trofee Koksijde – Vlaamse Duinencross 2024 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)