shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Noodlottige val van Lucinda in Zonhoven

De wereldbekerwedstrijd in Zonhoven is voor Lucinda op een teleurstelling uitgedraaid. Door afwezigheid van wereldbekerleidster Ceylin del Carmen Alvorado en wereldkampioene Fem van Empel bleken Lucinda Brand en Nederlandskampioene Puck Pieterse de grote favorieten voor de zege in de wereldbekermanche in de “kuil” van Zonhoven. Toen Pieterse in de eerste ronde vanwege een bandbreuk terrein moest prijsgeven, pakte Lucinda resoluut de leiding. De Baloise Trek Leeuwin soleerde op soepele wijze naar een ogenschijnlijke onoverbrugbare voorsprong op Britskampioene Zoë Backstedt, Inge van der Heijden en de inmiddels gedepanneerde Pieterse. Niets leek een nieuwe wereldbeker zege voor Lucinda in de weg te staan. Tot halverwege de wedstrijd het noodlot toesloeg. In een snelle afdaling verloor het voorwiel van Lucinda de grip en de Dordtse sloeg met haar neus tegen de keiharde ondergrond, waardoor er meteen een streep door de winstkansen gezet kon worden. Met een gezwollen en bloedende neus moest Lucinda de wedstrijd helaas staken, waardoor ze haar tweede plaats in het wereldbekerklassement verloor aan de inmiddels opgerukte Pieterse. De verrassend sterk rijdende Inge van der Heijden bleef nog even in de buurt van de Nederlandskampioene, maar moest uiteindelijk tevreden genoegen nemen met de tweede plaats, door op haar beurt Zoë Backstedt naar de derde plaats te verwijzen.

Uitslag UCI Wereldbeker Zonhoven 2024 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)