shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Rood wit blauw voor Lucinda Brand

Lucinda Brand heeft in Hoogeveen voor de derde keer in haar carrière de nationale veldrittitel veroverd. Dat deed ze door titelverdediger Puck Pieterse en 777 – renster Annemarie Worst op ruime afstand achtereenvolgens naar de tweede en derde plaats te verwijzen. Op een loodzwaar en technisch parcours in het nabijgelegen recreatiegebied Nijstad verraste de Baloise Trek Leeuwin haar voornaamste opponenten Puck Pieterse en ook voormalig Nederlandskampioene Ceylin del Carmen Alvorado op hun eigen specialisme, namelijk de techniek! Onze Molrenster reed een vrijwel foutloos kampioenschap, hetgeen niet van haar tegenstanders gezegd kon worden. Hoewel Lucinda bij het inrijden niet meteen enthousiast was over het te nemen parcours, vond ze na een matige start al snel haar ritme en kon ze meteen de achtervolging inzetten op de goed gestarte titelverdediger Puck Pieterse. Nadat de met een gebroken neus gestarte Merwerenster in de eerste ronde op de strandpassage ternauwernood een botsing met een drone kon voorkomen, wist Lucinda al gauw de aansluiting met Pieterse te maken en nam zij direct het initiatief. De zware blubberstroken en de loopstukken omhoog lagen Lucinda duidelijk beter dan haar naaste belagers, Pieterse, Worst en Alvarado. Hoewel Pieterse door haar balkentechniek de schade nog even kon beperken, bezweek zij als laatste ook onder de druk die Lucinda haar concurrenten oplegde. Lucinda genoot zichtbaar van haar overmacht en snelde met bijna 1 minuut voorsprong naar een nieuwe Nederlandse veldrittitel! Een prachtige hattrick!

In voorbereiding op het WK in het Tsjechische Tabor sluit Lucinda zich morgen in Spanje aan bij haar ploeggenoten van het wegteam van Lidl-Trek voor een trainingsstage, alwaar op 21 januari óók nog de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Benidorm wordt afgewerkt. Na de laatste generale repetitie in de wereldbekerwedstrijd van Hoogerheide (28 januari) hoopt Lucinda helemaal gereed te zijn voor de strijd om de wereldtitel in Tabor (3 februari).

Foto’s: Sportfoto Photoagency

Uitslag Nederlands Kampioenschap Veldrijden Hoogeveen 2024 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)

In de titelstrijd bij de Beloften-mannen eindigde Papendrechter Lucas Janssen jammer genoeg net naast het podium. Hij moest achter respectievelijk Tibor Del Grosso, Bailey Groenendaal en Danny Van Lierop met een vierde plaats op zak huiswaarts keren.

Uitslag Nederlands Kampioenschap Veldrijden Hoogeveen 2024 – Beloften Mannen (cyclocross24.com)