shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Grote prijs DPX Power

Op woensdagavond 4 april is het eindelijk weer tijd voor de grote prijzen competitie, en het spits wordt afgebeten met de Grote prijs DPX Power. Voor de 30 renners een mooie gelegenheid om de benen eens te testen voor de rest van het seizoen. En heel misschien alvast een mooie slag slaan in het klassement!

Het parcours was perfect opgeknapt met wat nieuw asfalt hier en daar. Helaas werd het ontsiert door uitwerpselen -en zeker niet de kleinste- van een tot nu toe nog onbekende diersoort. Nét na de heuvel, niet te missen. Met vereende krachten kon het grootste deel worden weggeschoven, maar het algemene advies blijft toch: Links blijven rijden! Voor de start wordt nog druk gediscussieerd over wat voor dier het toch kon zijn geweest en het woord beer is zelfs gevallen. Het zou me niet verbazen. Om 19:00 vertrekt de groep voor een taai uurtje koersen.

Na de enkele vruchteloze ontsnappingen lukt het een groep sterke mannen om weg te rijden uit het peloton. En ondanks de pogingen van de hardrijders van de woensdagavond, lukt het ze om een flink gat te slaan én de rest van de wedstrijd weg te blijven. Er waren nog punten te verdelen in het peloton, dus ook daar bleef het de hele wedstrijd gas geven en uitlooppogingen pareren.

Siebe Zwemmer wint bij de nieuwelingen en de uitslag van de A categorie wordt beslist in een sprint van vijf mannen uit de kopgroep. Rick van der Poel is de snelste en wint de Grote prijs DPX Power. Arjan van de Minkelis heeft zijn zinnen op het klassement gezet en doet moet zijn tweede plek alvast goede zaken. En Cyriel Hooghwerff, wat een klasbak! Vorig jaar nog bij de Nieuwelingen en pakt nu de derde plek in de A-categorie.

Uitslag bij de A categorie:

1.⁠ ⁠Rick van Der Poel
2.⁠ ⁠Arjan van de Minkelis
3.⁠ ⁠Cyriel Hoogwerff

Uitslag bij de Nieuwelingen:

1.⁠ ⁠Siebe Zwemmer
2.⁠ ⁠Julian Doornhein
3.⁠ ⁠Lennart Nelisse