shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda excelleert ook in het zand.

Lucinda Brand is de voor haar zeer drukke kerstperiode heel voortvarend gestart. Vrijdagmiddag wist onze Molrenster in Mol voor de derde keer de Exact Cross rond het Zilvermeer op haar naam te schrijven! Op het zandparcours rond de boorden van het voornoemde meer toonde Lucinda, dat haar “zandskills” met sprongen vooruitgegaan zijn! Na een snelle start van Britskampioene Zoë Backstedt pakte Lucinda al voor de eerste zandstrook resoluut de leiding in gezelschap van haar ploeggenote Shirin van Anrooij. Het kopduo dook de tweede ronde in op de voet gevolgd door de verrassend sterk rijdende Laura Verdonschot. Toen Lucinda vervolgens versnelde moest ook Van Anrooij het antwoord schuldig blijven en soleerde onze Dordtse vrij eenvoudig naar de overwinning! De strijd om de overige podiumplaatsen leverde een spannende strijd op tussen Van Anrooij, Verdonschot en Belgischkampioene Sanne Cant. Van Anrooij toonde zich hierin het sterkst voor Verdonschot en Cant.

Zaterdag stond opnieuw een zandcross op het drukke wedstrijdprogramma. Ditmaal de wereldbekerwedstrijd te Antwerpen langs de oever van de Westerschelde. Onder het oog van maar liefst 13.000 toeschouwers kende Lucinda net als de vorige dag een uitstekende start en draaide in het spoor van de Luxemburgse kampioene Marie Schreiber het veld in. De Baloise Trek Leeuwin nam al snel de leiding over, gevolgd door wereldkampioene Fem van Empel. De twee werden op korte afstand gevolgd door hun landgenoten Nederlandskampioene Puck Pieterse en wereldbekerleidster Ceylin del Carmen Alvorado. Lucinda hield het tempo hoog, om haar concurrenten voor het wereldbekerklassement op achterstand te houden. Dit lukte uiteindelijk prima, echter Fem van Empel profiteerde dankbaar van een foutje van Lucinda en kon haar voorsprong vervolgens prima consolideren, mede dankzij het jumpen over de in het parcours opgenomen balken, hetgeen Lucinda (nog) niet lukte. De wereldkampioene soleerde zo naar haar 11e overwinning, gevolgd door Lucinda, waarachter Puck Pieterse de derde podiumplaats veroverde. Lucinda deed hierdoor goede zaken voor het wereldbekerklassement en staat nu tweede achter klassementsleidster Ceylin del Carmen Alvorado.

 

Uitslag Exact Cross Mol – Zilvermeercross 2023 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)

Uitslag UCI Wereldbeker Antwerpen 2023 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)

Fotocredits:  TFoto/@BelgaImage