shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Chris maas wint Grote Prijs Advema

Nét op tijd haalt de schrijver van dit stukje de start van de Grote Prijs Advema om 19:00, want bij aankomst bij het clubhuis van DRC De Mol liep de band leeg en moest hij nog even snel vervangen worden. De dader: Een nietje.

Vooraf weet je wel wat voor soort wedstrijd gaat worden. Weinig wind, droog, en 27 renners waaronder weer een flinke handvol kleppers. Niemand zal weg kunnen rijden en achterin kon het een klein slagveld gaan worden. Er zal hard gereden gaan worden.

En precies zo vouwde de wedstrijd zich uit. Alle ontsnappingen werden gepareerd en de snelheden liepen hoog op! Door de bocht na de start-finish op de (linker)kant langs de rivier. Volle bak linksaf de bocht door en nog eens extra doortrekken de heuvel op. Heel even de benen stil, twee keer terugschakelen. Nog steeds volle bak, door de haarspeldbocht heen, aanpoten om erbij te blijven voor het clubhuis en vanaf daar wordt de snelheid nog hoger, tegen de 55 kilometer per uur.

Gelukkig valt het dan soms weer héél even stil, maar tijdens het drink-momentje zie je het voorin alweer ontploffen. Daar gaan we weer…

Na bijna anderhalf uur gas geven is de groep nog steeds bij elkaar, maar wél aanzienlijk uitgedund. De schrijver ruikt een extra puntje voor het klassement én als dank voor het net op tijd vervangen van de binnenband. 17 renners gaan sprinten en Chris Maas wint de Grote prijs Advema. Mijn extra zuurverdiende puntje is een feit en Arjan van de Minkelis verstevigd zijn eerste plek in het klassement weer een klein beetje.

Uitslag bij de A Categorie:

1.⁠ ⁠Chris Maas
2.⁠ ⁠Pierre van den Kieboom
3.⁠ ⁠Xavier Voogt

Uitslag bij de Nieuwelingen:

1.⁠ ⁠Lennart Nelisse