shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Harde koers bij Grote Prijs Buko

Het is een traditie geworden en je kan er de klok op gelijk zetten: Net als de twee voorgaande jaren staat ook dit jaar de Grote Prijs Buko weer in het teken van wind. En vanavond zorgt het taaie windje wederom voor een interessante en taaie wedstrijd.

Om 19:00 vertrekken de 38 renners voor een lekker potje hardrijden, onder toeziend oog van het publiek bij het clubhuis én de twee konijnen die de hele wedstrijd, vlak voor de bocht lekker in het gras van de koers hebben genoten. De clubkat van DRC De Mol, die grijze dikke kat die eens in de zoveel weken op zijn vaste stek net nà de bocht opduikt, werd vanavond ook weer gespot, halverwege de wedstrijd.

De wedstrijd komt al snel goed op gang en wordt fraai vormgegeven door de vele ontsnappingspogingen, vaak van grotere groepen. Die wind, maakte het taai en tegelijkertijd interessant. Soms breekt de groep maar uiteindelijk wordt alles en iedereen weer teruggepakt en blijft het bij elkaar. Na een klein uurtje koers, wint Luke Chow bij de Nieuwelingen. Achterin het peloton is het zwaar en moeten er wel wat renners lossen.

Zes ronden voor het einde, ontstaat er een interessante kopgroep van ongeveer acht man. De schrijver van dit verslag zit mee, een mooie plek om verslag te doen. Maar waar ben ik aan begonnen, want wat ging het hard… Enkele pijnlijke ronden later, staan er nog drie ronden op het bord, maar met een aardige voorsprong. De schrijver ziet sterretjes maar ruikt ook een hele emmer vol punten. Verstand op 0 en in die kopgroep blijven! Meedraaien! Niet lossen! De benen zijn leeggelopen, maar die punten liggen voor het grijpen! Zelfs Flappie en Nijntje kijken gespannen toe.

Ternauwernood en volledig uitgeperst lukt het om erin te blijven maar dan toch, één ronde voor het einde komt de realiteit -het peloton- eroverheen denderen en in de laatste ronde is het Arjan van de Minkelis die met een paar seconden voorsprong de Grote Prijs Buko pakt.

Volgende week is er geen grote prijs, maar het door velen gevreesde maar stiekem toch ook steeds leuker wordende rondje andersom!

Uitslag bij de A categorie:

1. Arjan van de Minkelis
2. Justin Meulpolder
3. Jeroen Bijnagte

Uitslag bij de Nieuwelingen:

1. Luke Chow
2. Siebe Zwemmer
3. Julian Doornhein