shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Grote prijs Olala Chocola

Na het rondje andersom én achtereenvolgens de clubkampioenschappen op de vorige woensdagavonden wordt het weer de hoogste tijd voor een Grote prijs in de competitie, dit keer voor onze kersverse nieuwe sponsor: Olala Chocola.

En terwijl donkere regen regenwolken zich boven het parcours van DRC De Mol samenpakken, melden er zich 27 renners aan de start voor een gure pittige wedstrijd. De Nieuwelingen rijden vandaag de volledige wedstrijd van bijna anderhalf uur mee.

Na 15 minuten van enkele vluchters terugpakken, gaatjes dichtrijden en aanpoten om erbij te blijven -Het gebruikelijke recept- begint het zachtjes te regenen. 3 minuten later begint het serieus te plenzen. En nog eens drie minuten later ziet de wedstrijd er ineens heel anders uit: Het peloton is gehalveerd, de schrijver van dit verhaal ruikt ineens puntjes en een kopgroep probeert zich een weg door de regen te banen, maar houdt geen stand.

Na een half uur is het gedaan met de punten voor de auteur want uitgerekend nu, een lekke band. Inmiddels zijn er twee mannen vertrokken met een flinke voorsprong en wordt de achtervolging ingezet de zeiknat geregende restanten van het peloton.

Uiteindelijk worden ook deze twee avonturiers weer in de kraag gevat en in de laatste ronde gaan de 14 overgebleven mannen sprinten voor de Grote prijs Olala Chocola. Sander Spoolder is de snelste en wint bij de A-categorie. Bij de Nieuwelingen is Siebe Zwemmer de snelste en daarmee verstevigd hij zijn eerste plek in het klassement weer een beetje.

Uitslag A-categorie:

1.⁠ ⁠Sander Spoolder
2.⁠ ⁠Jarno Goudriaan
3.⁠ ⁠Casper van der Wulp

Uitslag Nieuwelingen:

1.⁠ ⁠Siebe Zwemmer
2.⁠ ⁠Lennart Nelisse
3.⁠ ⁠Kylian de Vroomen