shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Vorm van Lucinda Brand stijgt richting WK

Molrenster Lucinda Brand heeft weer een succesvol weekend achter de rug. Afgelopen zaterdag eindigde de Dordtse in de Flandrien cross in Hamme als 2e achter de vanuit de start solerende wereldkampioene Fem van Empel. Lucinda kende een enigszins stroeve start, maar kon zich halverwege de voor de X2O Badkamers Trofee meetellende veldrit eenvoudig ontdoen van haar landgenote Manon Bakker, die zich tevreden moest stellen met de 3e podiumplaats. Lucinda had met het oog op het aankomende WK gehoopt wat langer in de buurt van Van Empel te kunnen blijven. Gelukkig slaagde de Baloise Trek Leeuwin hierin wel in de zondag verreden wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. Vanuit de start klampte Lucinda zich vast in het wiel van de wereldkampioene, om vervolgens brutaal en strijdvaardig de aanval te kiezen. Het lukte helaas niet om Van Empel in moeilijkheden te brengen, maar het gaf zeker vertrouwen richting het komend weekend te verrijden wereldkampioenschap in het Tsjechische Tabor. In de laatste ronde toonde Van Empel zich ” Brand meester” en zag de verrassend sterk rijdende Hongaarse Kata Blanka Vas nog kans om bij het leidende duo aan te sluiten. De eindsprint met drie voor de zege werd eenvoudig door Van Empel gewonnen voor Kata Blanka Vas en een moegestreden maar tevreden Lucinda Brand, die in de eindrangschikking van de wereldbeker een mooie 3e plaats in de wacht sleepte.

Naast Lucinda kende ook belofte Lucas Janssen een succesvol weekend. In Hamme greep Lucas met een mooie 2e plaats nipt naast de overwinning. In Hoogerheide reed de Papendrechter naar een verdienstelijke 7e plaats.

Uitslag X2O Trofee Hamme – Flandriencross 2024 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)

Uitslag UCI Wereldbeker Hoogerheide 2024 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)