shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Wereldzilver voor Lucinda

Lucinda Brand heeft op het wereldkampioenschap veldrijden in het Tsjechische Tabor een zilveren medaille gewonnen bij de elite vrouwen! Op het door de ingezette dooi loodzware blubberparcours kwam de Merwerenster evenals haar landgenoten Puck Pieterse, Ceylin del Carmen Alvorado en titelverdedigster Fem van Empel meteen goed uit de startblokken. Al snel wist Fem van Empel haar naaste opponenten van zich af te schudden en ontstond een fel gevecht om de overgebleven podiumplaatsen. Wereldbekerwinnares Ceylin del Carmen Alvorado haakte na enkele slordigheden als eerste af, waarna de strijd om het zilver en brons tussen Lucinda en Puck Pieterse uitgevochten moest worden. Pieterse slaagde erin om Lucinda op een kleine 10 seconden achterstand te zetten, maar hierna stagneerde haar aanval en knokte Lucinda seconde voor seconde terug. Ondertussen vergrootte een ongenaakbare Fem van Empel haar voorsprong tot ruim 1 minuut! Lucinda achterhaalde op karakter Puck Pieterse en versnelde met bravoure bij de jonge Amersfoortse vandaan, om in de laatste omloop nog ruim een halve minuut op haar tegenstandster uit te lopen. Van Empel soleerde zoals bijna het gehele seizoen naar een welverdiende en onbedreigde overwinning, gevolgd door een moegestreden, maar tevreden Lucinda, met als derde de enigszins teleurgestelde Puck Pieterse. Met een vierde plaats op geruime achterstand onderstreepte Ceylin del Carmen Alvorado de suprematie van de Nederlandse vrouwen!

Uitslag UCI Wereldkampioenschap Veldrijden Tabor 2024 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)

Bij de beloften verdedigde Molrenner Lucas Janssen de Nederlandse kleuren. De komend seizoen voor het Franse “Arkea” uitkomende Papendrechter verdedigde lange tijd een top-10 klassering, maar finishte in de door landgenoot Tibor Del Grosso gewonnen strijd om de wereldtitel na een lastige slotfase op een verdienstelijke 14e plaats.