shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Dubbele winst voor Lucinda Brand

Na een zeer succesvol cross seizoen blijkt de honger van Lucinda Brand nog altijd niet gestild! In het één na laatste veldritweekend veroverde onze Molrenster zelfs tweemaal de overwinningsbloemen! Zaterdag boekte de Nederlandskampioene dankzij een lange solo winst in de Exact Waaslandcross in Sint Niklaas. Op het zonovergoten provinciaal domein De Ster nam Lucinda in de eerste ronde meteen afstand van haar concurrenten, om vervolgens onbedreigd naar de overwinning te soleren. Het gevecht om de tweede plaats werd hier gewonnen door Laura Verdonschot ten koste van Annemarie Worst.

Zondag stond de Baloise Trek Leeuwin ook op het hoogste schavotje. Dit keer zette de Dordtse in de Brussels Universities Cyclocross ook de afsluitende manche van de X2O Badkamers Trofee op haar palmares! Dit ging niet zonder slag of stoot. Onder extreem natte omstandigheden duurde het even, voordat Lucinda de goede cadans en de goede lijnen gevonden had. In de eerste ronden was het voortdurend stuivertje wisselen, waarbij er op de spekgladde schuine stroken door alle rensters fouten werden gemaakt. Halverwege de wedstrijd greep Lucinda de leiding in haar wiel gevolgd door de verrassend sterk rijdende tot Belg genaturaliseerd zijnde Marion Norbert Riberolle. De voor “Crelan Corendon” rijdende Riberolle kon Lucinda lang volgen, maar moest zich uiteindelijk vooral in de loop passages gewonnen geven. De derde plaats in Brussel werd ingenomen door de Nederlandse Manon Bakker, die op ruim een halve minuut de eindstreep passeerde. Met de overwinning in Brussel bracht Lucinda haar zege totaal op zeven. Volgende week hoopt onze Nederlandskampioene in de sluitingscross van Oostmalle haar succesvolle seizoen te bekronen met een achtste overwinning.

Uitslag Exact Cross Sint-Niklaas – Waaslandcross 2024 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)

Uitslag X2O Trofee Brussels – Brussels Universities Cyclocross 2024 – Elite Vrouwen (cyclocross24.com)