shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Zaterdagcompetitie groot succes 

De traditionele jaarlijkse aftrap van het wielerjaar met de zaterdagcompetitie zit er weer op. De negen ritten van eind januari tot en met eind maart gaan de boeken in als heel goed bezocht, tot wel 165 renners op één dag (105 B klasse, 60 A-klasse).

De grote opkomst is goed te verklaren. Naast het veelal mooie weer kun je je bij De Mol perfect in vorm rijden voor de rest van het seizoen of leren in een grote groep te koersen. Op het goed lopende parcours met enkele vers geasfalteerde stroken kun je je goed verschuilen in het peloton, of iedere keer heuvelop aangrijpen om aan te vallen en jezelf te testen. Voor ieder wat wils dus. Van nieuwelingen tot superfitte 50+ renners (Nederlands kampioenen!) tot en met professionals.

Naast de mooie opkomst, was er ook serieus koers te zien. Week in week uit werd er gestreden voor de dagwinst en punten voor het algemeen klassement. Een selecte groep renners streden wekelijks mee voor de hoogste posities en zo ontstonden er al snel grote verschillen in punten, maar met name in de B-klasse werd het pas na 8 ritten duidelijk wie de competitie zou winnen.

Tijn Huberts ging er met de zege vandoor door in acht ritten top3 te rijden, maar hij kreeg het niet kado door een nog altijd heel sterk rijdende Chris Maas. Bij de A’s ging Sander Lodder op herhaling en trok hij net als vorig jaar het eindklassement naar zich toe.

Uitslag A-klasse

1 Sander Lodder

2 Erik Groeneveld

3 Martijn vd Laan

Uitslag B-klasse

1 Tijn Huberts

2 Chris Maas

3 Justin Meulpolder